Przepis na Omlet z konopiami i otrębami lnianymi

Omlet z konopiami i otrębami lnianymi

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 czubata łyżka konopii z otrębami lnianymi
  • szczypta soli
  • ½ łyżeczki świeżej lub suszonej bazylii
  • 1 łyżka masła klarowanego do smażenia

Sposób przygotowania omletu z konopiami i otrębami lnianymi:

Do miski wbijamy jajka i dokładnie roztrzepujemy. Dodajemy konopie, sól oraz bazylię i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, wlewamy jajka i mieszamy dość szybko naszą mieszankę na patelni przez chwilę. Zostawiamy omlet by się dobrze ściął, obrysowujemy boki omletu by delikatnie odeszły od patelni. Składamy omlet na pół i jeszcze chwilę smażymy, odwracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze 1 minutę. Podajemy od razu, z dodatkiem pomidorów koktajlowych i rukoli. 

Przepis na Omlet z konopiami i otrębami lnianymi
Czas przygotowania:
20 min.
Ilość porcji:
1
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie