Obiadowa Miska z kaszą kuskus

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 1 szklanka kuskusu perłowego MELVIT
  • 1 mała cebula
  • Kilka grzybów leśnych (np. prawdziwków)
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka masła
  • 1 awokado
  • 1 ogórek gruntowy
  • 1 mała czerwona papryka
  • 2 jajka
  • 1 wędzone lub naturalne tofu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • Do podania: natka pietruszki, sezam, oliwa z oliwek

Sposób przygotowania obiadowej miski z kaszą kuskus:

Kaszę kuskus ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Cebulę usmaż na rozgrzanej patelni z olejem do momentu aż się zarumieni, dodaj oczyszczone i pokrojone grzyby oraz masło, smaż na mocnym ogniu co chwilę mieszając aż grzyby się usmażą (potrwa to ok.10 minut). Awokado i ogórka pokrój na plastry , paprykę na paski, a jajka usmaż na sadzone. Tofu pokrój na grube plastry, usmaż łyżce oleju do zarumienienia z obu stron, podlej sosem sojowym i smaż jeszcze po dwie minut z każdej strony. W dwóch miskach ułóż po trochę kaszy, dodaj resztę składników układając je wokół. Obsyp natką pietruszki, sezamem i polej oliwą z oliwek. 

Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie