Mus jaglano-jabłkowy przepis

Mus jaglano-jabłkowy

Składniki:

Sposób przygotowania musu jaglano-jabłkowego:

Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu. Jabłka umyj, obierz ze skórki, pokrój w kostkę, nie musi być równo, jabłka się rozpadną podczas gotowania. Przełóż jabłka do garnka, zalej niewielką ilością wody, dodaj cynamon i goździki. Duś na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, do uzyskania konsystencji musu. Użyj słodszych jabłek, wtedy mus będzie słodki bez zbędnego dosładzania. Ja dodałam pod koniec duszenia kilka borówek amerykańskich, żeby uzyskać ciekawszy kolor.

Przełóż do szklanki (salaterki) warstwowo kaszą na przemian z musem. Posyp cynamonem.

SMACZNEGO!

Mus jaglano-jabłkowy przepis
Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy