Lunch z quinoa i cukinią
Składniki:
- 1 opakowanie Trendy Lunch z quinoa
- ½ małej cukinii
- 50 g fety lub sera halloumi
- ½ czerwonej cebuli
- Garść kiełków
- Kilka suszonych pomidorów
- Oliwa, sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania lunchu z quinoa i cukinią:
Mieszankę Trendy Lunch przygotowujemy według wskazówek na opakowaniu. Cukinię kroimy w cienkie plasterki, der halloumi z plastry ok. 0,5 cm. Rozgrzewamy patelnię grillową, grillujemy na niej ser oraz cukinię posmarowaną oliwą i oprószoną solą, z obu stron. Cebulę kroimy w piórka. Na talerz lub do miski wykładamy mieszankę, układamy na niej cukinie, ser oraz cebulę i pokrojone w paski suszone pomidory. Posypujemy kiełkami, oprószamy solą, pieprzem i oblewamy oliwą.