Przepis na leczo podane z białym ryżem

Leczo podane z białym ryżem

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 2 saszetki białego ryżu Melvit
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cukinia
  • 1 batat
  • 750 ml passaty
  • Sól, pieprz, papryka słodka, papryka wędzona do smaku
  • Oliwa do smażenia

Sposób przygotowania leczo z białym ryżem:

Ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu. W międzyczasie obierz i pokrój cebulę w piórka, paprykę i batata w kostkę, a cukinię w półplasterki. W garnku rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę i smaż przez chwilę, następnie dodaj paprykę i dalej smaż co chwilę mieszając przez ok. 5 minut. Po tym czasie dodaj batata oraz cukinię, podlej pół szklanki wody i gotuj kolejne 5 minut. Dodaj pasattę i przyprawy. Gotuj jeszcze chwilę, w razie potrzeby dopraw do smaku. Podawaj z ugotowanym ryżem. 

Przepis na leczo podane z białym ryżem
Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie