• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Kremowa owsianka z gruszką i orzechami

Składniki:

Jak przygotować:

Gruszkę pokrój w cienkie plasterki, używając noża albo obieraczki do warzyw, i odłóż na bok. Do dużego rondla wsyp suche płatki owsiane, następnie dodaj mleko i wodę. Postaw na średnim ogniu. Dodaj miód, anyż i cynamon. Gotuj owsiankę 3-5 minut, mieszając, żeby się nie przypaliła. Jeśli konsystencja będzie za gęsta, dodaj odrobinę mleka i masła. Odstaw na 2 minuty. Nałóż owsiankę do miseczek, dodaj orzechy, żurawinę oraz wcześniej przygotowane gruszki.

Czas przygotowania:
10 min.
Ilość porcji:
1
Poziom trudności:
Łatwy
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe