Kotleciki buraczane na hummusie

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • Klasyczny hummus do podania

Sposób przygotowania kotlecików buraczanych na hummusie:

Ugotowaną kaszę jaglaną i buraki wrzuć do miski, dodaj drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez
praskę czosnek. Następnie dodaj resztę składników i wyrób masę, w razie konieczności dodaj mąkę lub
bułkę tartą jeśli masa jest zbyt klejąca. Włóż do lodówki na 30 minut. Po tym czasie nagrzej piekarnik do
200 stopni, formuj kotleciki z masy i układaj na wyłożonej papierem blaszce. Piecz 20- 30 minut w 200
stopniach. Podaj na hummusie klasycznym oblanym oliwą.

Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie