Kaszotto z grzybami
Składniki:
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki masła + 1 do dodania na koniec
- 150 g świeżych grzybów np. borowików
- 2 saszetki Trendy Lunch Italy
- ok. 0,7 l bulionu
- Sól, pieprz
- Natka pietruszki do podania
Sposób przygotowania kaszotto z grzybami:
Cebulę kroimy w małą kosteczkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy połowę masła , wrzucamy połowę pokrojonej cebuli i smażymy na małym ogniu, po 3 minutach dodajemy czosnek i smażymy jeszcze chwilę , do czasu do czasu mieszamy. Borowiki dokładnie oczyszczamy i kroimy w plasterki. Dodajemy do cebuli, oprószamy solą i smażymy na większym ogniu przez 2-3 minuty. Wykładamy na talerz. Na patelni rozgrzewamy resztę masła i smażymy cebulę, po chwili dodajemy Trendy Lunch Italy i przesmażamy jeszcze przez minutę. Wlewamy dwie chochle bulionu i gotujemy na małym ogniu. Gdy całość wchłonie bulion dodajemy kolejne chochle i tak do miękkości kaszy. Pod koniec dodajemy usmażone wcześniej grzyby oraz łyżkę masła. Mieszamy dokładnie aż masło się rozpuści i zestawiamy z ognia. Podajemy z natką pietruszki.