Kaszotto dyniowe z krewetkami
Składniki:
- Opakowanie Kaszy Kuskus Perłowy – 400g
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła
- Oliwa do smażenia
- ¼ dyni hokkaido
- 400 g krewetek
- Ok.1 l bulionu
- Spora garść natki pietruszki
Sposób przygotowania kaszotto dyniowego z krewetkami:
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę i smażymy aż się zarumieni, dodajemy czosnek i smażymy jeszcze minutę po czym dosypujemy kaszę i podlewamy 1/3 bulionu i gotujemy, gdy kasza pochłonie bulion dolewamy ponownie po trochę, gdy kasza będzie już prawie miękka dorzucamy obrane krewetki i gotujemy jeszcze 5 minut. Dodajemy masło i mieszamy do rozpuszczenia Podajemy obsypane natką pietruszki lub wymieszane z natką.