• Partner strategiczny:

Jaglane kotlety buraczane

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

1/2 szklanki kaszy jaglanej Melvit

1 gotowany burak

1 ząbek czosnku

50 g sera feta

1 łyżeczka kminu rzymskiego

1/3 szklanki oleju + do posmarowania rąk

2-3 łyżki mąki orkiszowej Melvit

Sól, pieprz do smaku

Ser feta, miks sałat do podania

Sposób przygotowania:

Kaszę prażymy na suchej patelni, zalewamy 1½ szklanki wody i gotujemy na małym ogniu do wchłonięcia wody. Buraka ścieramy na tarce, dodajemy do wystudzonej kaszy razem z resztą składników. Wyrabiamy masę na kotleciki, formujemy kotlety rękoma posmarowanymi olejem. Smażymy na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony. Podajemy z ulubionym miksem sałat i serem feta. 

Czas przygotowania:
30
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie