• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Hummus z awokado i kaszą jaglaną

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Jak przygotować:

Ciecierzycę zalewamy wodą na całą noc z dodatkiem ½ łyżeczki sody. Rano przepłukujemy, nalewamy świeżej wody, dodajemy sodę i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Kaszę jaglaną podprażamy w garnku na sucho, zalewamy 1 szklanką wody i gotujemy do wchłonięcia wody. Przykrywamy i odstawiamy na 10 minut by doszła. Studzimy. W blenderze umieszczamy wszystkie składniki, miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem skrapiamy hummus oliwą, posypujemy Trio Seeds i pestkami dyni.

Czas przygotowania:
40 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe