Przepis na gulasz z indyka z kaszą gryczaną

Gulasz z indyka z kaszą gryczaną

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • Ugotowana kasza gryczana MELVIT
  • 400 g filetu z indyka
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • Kilka pieczarek
  • 300 ml bulionu
  • 200 ml passaty
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka majeranku
  • Sól, pieprz do smaku
  • Mąka pszenna do obtoczenia mięsa

Indyka pokrój w kostkę, obtocz w mące i smaż na rozgrzanej z olejem patelni. Zdjejmij podsmażone mięso z patelni, dolej łyżkę oleju na patelnię i smaż na niej pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodaj czosnek, paprykę pokrojoną w kostkę, pieczarki pokrojone w plasterki i przyprawy. Smaż przez chwilę po czym dodaj bulion i mięso, gotuj ok. 10-15 minut. Po tym czasie dolej passatę, zagotuj. W razie konieczności dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ugotowaną kaszą gryczaną.

Przepis na gulasz z indyka z kaszą gryczaną
Czas przygotowania:
40 min.
Ilość porcji:
3
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie