Gulasz z indyka z kaszą gryczaną
Składniki:
- Ugotowana kasza gryczana MELVIT
- 400 g filetu z indyka
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 czerwona papryka
- Kilka pieczarek
- 300 ml bulionu
- 200 ml passaty
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka majeranku
- Sól, pieprz do smaku
- Mąka pszenna do obtoczenia mięsa
Indyka pokrój w kostkę, obtocz w mące i smaż na rozgrzanej z olejem patelni. Zdjejmij podsmażone mięso z patelni, dolej łyżkę oleju na patelnię i smaż na niej pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodaj czosnek, paprykę pokrojoną w kostkę, pieczarki pokrojone w plasterki i przyprawy. Smaż przez chwilę po czym dodaj bulion i mięso, gotuj ok. 10-15 minut. Po tym czasie dolej passatę, zagotuj. W razie konieczności dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ugotowaną kaszą gryczaną.