Gryczano-orkiszowe naleśniki z serem i owocami przepis

Gryczano-orkiszowe naleśniki z serem i owocami

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

100 g mąki gryczanej Melvit

100 g mąki orkiszowej Melvit

3 łyżki oleju

300 ml mleka

2 jajka

2 łyżki syropu klonowego

150 g sera twarogowego

2 łyżki jogurtu naturalnego

150 owoców świeżych lub mrożonych (np. maliny, jagody)

Sposób przygotowania gryczano-orkiszowych naleśników z serem i owocami:

W misce wymieszaj trzepaczką lub mikserem jajka z mlekiem, olejem i syropem. Dodaj obie mąki i dokładnie zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Patelnię posmaruj olejem i usmaż naleśniki. W międzyczasie rozgnieć twaróg z jogurtem i syropem. Odstaw. Owoce zmiksuj na gadko, jeśli używasz mrożonych podgrzej je w garnku do rozmrożenia i zmiksuj na gładko. Podawaj naleśniki z serem i owocami. 

Gryczano-orkiszowe naleśniki z serem i owocami przepis
Czas przygotowania:
30
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie