Grecki Trendy Lunch z bobem i pieczarkami
Składniki:
- Trendy Lunch Greece z pęczakiem, papryką, bakłażanem i oliwkami (1/2 woreczka)
- Bób 3 garści ugotowanego
- Pieczarki 4 sztuki
- Natka pietruszki 1/3 pęczka
- Awokado 1/3 szt.
- opcjonalnie: olej lniany
Sposób przygotowania greckiego Trendy Lunch z bobem i pieczarkami:
- Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, jednocześnie w tym samym garnku ugotuj obrane pieczarki
- Ugotowany i lekko ostudzony bób obierz lub jeśli bób jest młody, podawaj w łupinkach
- Awokado pokrój w kostkę lub rozduś widelcem i wymieszaj z kaszą. Możesz zamienić je na łyżkę olwju lnianego
- Posyp natką pietruszki i wymieszaj wszystkie składniki
TIP: Strączkowe w połączeniu ze zbożami dają pełen aminogram w posiłku. Oznacza to, że bób w połączeniu z kaszami pęczak i bulgur tworzy posiłek dostarczający pełnowartościowego białka.
Czas przygotowania:
20 min
Ilość porcji:
1
Poziom trudności:
Łatwy