Przepis na gołąbki z Trendy Lunch

Gołąbki z Trendy Lunch

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania gołąbków z Trendy Lunch:

Zawartość saszetek wsypujemy do garnka, wlewamy wodę, solimy i gotujemy do momentu aż Trendy Lunch wchłonie wszytko. Mieszanka może być lekko rozgotowana. Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy cebulę z przyprawami i oprószamy delikatnie solą. Podsmażamy przez chwilę, dodajemy warzywa, podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości. Warzywa łączymy z ugotowaną mieszanką Trendy Lunch. Doprawiamy w razie konieczności. Kapustę gotujemy ok. 5-8 minut. Studzimy i dzielimy liście. Na każdy liść nakładamy ściśnięty w dłoniach farsz i zawijamy. W dużym garnku rozgrzewamy kilka łyżek oliwy, układamy gołąbki i smażymy chwilę na małym ogniu. Zalewamy bulionem i passatą. Dusimy przez 30 minut. Podajemy z sosem.

Przepis na gołąbki z Trendy Lunch
Czas przygotowania:
120 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie