Przepis na czekoladowe gofry z konopiami

Czekoladowe gofry z konopiami

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

`Składniki:

  • 3 łyżki konopi z otrębami lnianymi Melvit
  • 1,5 szklanki mąki orkiszowej Melvit
  • 1 czubata łyżka gorzkiego kakao
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki oleju lub roztopionego masła
  • 1 i 1/3 szklanki mleka ryżowego lub migdałowego
  • cukier puder
  • świeże figi
  • mięta

Sposób przygotowania czekoladowych gofrów z konopiami:

Mąkę, kakao, proszek i otręby łączymy w jednej misce. W drugiej, nieco większej misce roztrzepujemy jajka, dodajemy syrop, olej i mleko. Wszystko dokładnie mieszamy. Do miski z mokrymi składnikami dodajemy mieszankę mąki i dokładnie roztrzepujemy. Gofrownicę smarujemy olejem i rozgrzewamy. Pieczemy gofry ok 3 minuty. Podajemy, najlepiej jeszcze ciepłe z cukrem pudrem i figami, dekorujemy miętą! Smacznego 🙂

Przepis na czekoladowe gofry z konopiami
Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie