• Partner strategiczny:

Gofry dyniowo-orkiszowe

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 300 ml mleka
  • 3 spore łyżki puree z dyni
  • 60 ml oleju
  • 2 jajka
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 200 g mąki orkiszowej MELVIT
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki cynamonu

Przygotowanie:

Jajka wbijamy do miski, wlewamy mleko i olej. Roztrzepujemy lub miksujemy. Dodajemy puree oraz syrop klonowy i mieszamy. Następnie dosypujemy mąkę, proszek i cynamon. Miksujemy do połączenia składników. Gofrownicę rozgrzewamy, smarujemy olejem i pieczemy gofry przez ok. 5 minut. Podajemy z ulubionym dżemem lub musem i owocami.

Czas przygotowania:
20
Ilość porcji:
6
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie