• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Czas na bób

Składniki:

  • 2/3 szklanki ugotowanego bobu
  • 2 garście czereśni
  • 4 plastry sera feta
  • 2/3 szklanki kaszy jaglanej Melvit
  • kilka liści sałaty lodowej
  • 1/2 pęczka świeżego estragonu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z połowy limonki
  • sól pieprz do smaku

Jak przygotować:

Ugotuj bób w osolonej wodzie, ze szczyptą cukru, przestudź i obierz. Odmierz potrzebną ilość. Na talerzu połóż liście sałaty, posyp listkami estragonu, dodaj bób oraz przepołowione i wypestkowane czereśnie oraz kaszę jaglaną. Fetę pokrój lub pokrusz i posyp po sałatce. W miseczce wymieszaj oliwę z sokiem z limonki, dopraw solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Polej po sałatce.

Smacznego!

Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe