Czas na bób
Składniki:
- 2/3 szklanki ugotowanego bobu
- 2 garście czereśni
- 4 plastry sera feta
- 2/3 szklanki kaszy jaglanej Melvit
- kilka liści sałaty lodowej
- 1/2 pęczka świeżego estragonu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sok z połowy limonki
- sól pieprz do smaku
Sposób przygotowania “czas na bób”
Ugotuj bób w osolonej wodzie, ze szczyptą cukru, przestudź i obierz. Odmierz potrzebną ilość. Na talerzu połóż liście sałaty, posyp listkami estragonu, dodaj bób oraz przepołowione i wypestkowane czereśnie oraz kaszę jaglaną. Fetę pokrój lub pokrusz i posyp po sałatce. W miseczce wymieszaj oliwę z sokiem z limonki, dopraw solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Polej po sałatce.
Smacznego!