• Partner strategiczny:

Curry jogurtowe z tofu

Autor przepisu: Ula Somow

Składniki:

  • Trendy Lunch Basmati, fasolka, papryka, curry – ½ woreczka
  • Tofu 100g
  • Rukola garść
  • Pomidor 1 szt.
  • Jogurt gęsty 150ml
  • Łyżeczka masła orzechowego (można pominąć)
  • Czosnek – 1 mały ząbek
  • curry płaska łyżeczka
  • kurkuma ½ łyżeczki
  • imbir szczypta
  • gałka muszkatołowa szczypta
  • kumin szczypta
  • pieprz
  • olej rzepakowy łyżka

Jak przygotować:

  1. Trendy Lunch przygotuj zgodnie z informacją na opakowaniu
  2. Rozgrzać olej na patelni i dodać rozdrobniony czosnek, imbir, a po chwili masło orzechowe, kurkumę, kumin i curry. W razie konieczności podlać wodą.
  3. Dodać pokrojone tofu i dusić obtoczone przyprawami z patelni.
  4. Dodać jogurt.
  5. Podawać z ryżem, posypane świeżą rukolą.
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
1
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Ula Somow