Curry jogurtowe z tofu
Składniki:
- Trendy Lunch Basmati, fasolka, papryka, curry – ½ woreczka
- Tofu 100g
- Rukola garść
- Pomidor 1 szt.
- Jogurt gęsty 150ml
- Łyżeczka masła orzechowego (można pominąć)
- Czosnek – 1 mały ząbek
- curry płaska łyżeczka
- kurkuma ½ łyżeczki
- imbir szczypta
- gałka muszkatołowa szczypta
- kumin szczypta
- pieprz
- olej rzepakowy łyżka
Sposób przygotowania Curry jogurtowego z tofu:
- Trendy Lunch przygotuj zgodnie z informacją na opakowaniu
- Rozgrzać olej na patelni i dodać rozdrobniony czosnek, imbir, a po chwili masło orzechowe, kurkumę, kumin i curry. W razie konieczności podlać wodą.
- Dodać pokrojone tofu i dusić obtoczone przyprawami z patelni.
- Dodać jogurt.
- Podawać z ryżem, posypane świeżą rukolą.
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
1
Poziom trudności:
Łatwy