• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Ciasteczka owsiane

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 2 łyżki suszonej morwy białej
  • łyżka rodzynek
  • łyżka suszonej żurawiny
  • 4 łyżki płatków quinoa
  • 3 łyżki pestek dyni
  • 2 łyżki migdałów
  • ¾ szklanki mąki owsianej
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 2-3 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki syropu klonowego

Jak przygotować:

Morwę, żurawinę i rodzynki siekamy na małe kawałki. Migdały ugniatamy w moździerzu lub siekamy nożem. Do miski wrzucamy wszystkie składniki, mieszamy i ugniatamy rękoma, dzięki czemu będziemy mogli ocenić stan ciasta. Jeśli się klei i możemy ulepić kulki to jest odpowiednie. W razie potrzeby dodajemy jeszcze jedną łyżeczkę jogurtu. Lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rozgniatamy dłonią na płasko. Pieczemy ok. 10-15 minut w 180 stopniach. Kontrolujcie stopień pieczenia, by się za bardzo nie przypiekły!

Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe