Bezglutenowa pizza ze szpinakiem

Bezglutenowa pizza ze szpinakiem

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania bezglutenowej pizzy ze szpinakiem:

Drożdże rozpuść w letniej wodzie. Wszystkie rodzaje mąk dodaj do miski razem z solą i oliwą. Wlej wodę z drożdżami, wymieszaj a następnie rękoma wyrób ciasto. Odstaw na godzinę. W tym czasie na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak. Oprósz solą i smaż aż szpinak zwiędnie. Dodaj serek i dokładnie wymieszaj. Ostudź. Wyrośnięte ciasto przełóż na oprószony mąką blat, jeśli jest potrzeba dodaj więcej mąki i delikatnie wyrób ciasto. Przełóż na blachę do pieczenia posmarowaną oliwą i na niej delikatnie rozwałkuj ciasto lub rozciągnij rękoma. Na cieście ułóż szpinak, posyp serem żółtym. Piecz ok. 10 minut w 200 stopniach.

Bezglutenowa pizza ze szpinakiem
Czas przygotowania:
40 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie