Przepis Ryż tajski z zieloną fasolką i pieczarkami

Włoski Trendy z cytryną i zielonymi szparagami

Autor przepisu: Maia Sobczak

Składniki:

  • torebka Trendy Lunch Włoski
  • szklanka bulionu warzywnego lub woda
  • garść świeżego koperku
  • 6 zielonych szparagów surowych
  • 2-3 plasterki cytryny
  • pieprz świeżo mielony do smaku
  • łyżka masła klarowanego 

Sposób przygotowania włoskiego Trendy Lunch z zielonymi szparagami:

Masło klarowane rozgrzewam w rondlu, torebkę Trendy Lunch rozcinam i wsypuję do rondla, chwilę podsmażam mieszając i zalewam gorącym bulionem warzywnym. Gotuję pod przykryciem, aż mieszanka wchłonie bulion, gotową odstawiam na bok do przestygnięcia.

Szparagi myję, odłamuję zdrewniałą część i dzielę je na mniejsze kawałki. Koperek szatkuję na drobno, mieszam z ugotowaną mieszanką i surowymi szparagami. Wykładam porcję na talerz, dekoruję plasterkami cytryny i podaję. Oczywiście cytryną trzeba sobie skropić całość na talerzu. To fajna propozycja na lekki lunch albo, jeśli masz więcej szparagów i na przykład rzodkiewkę – można zrobić pyszny sałatkę.

Przepis Ryż tajski z zieloną fasolką i pieczarkami
Czas przygotowania:
20 min
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Maia Sobczak