Trendy Lunch z bobem
Składniki:
- 1 saszetka Trendy Lunch orkisz, vermicelli, pomidory Melvit
- 50 g sera fety
- garść świeżej mięty
- 1 łyżka masła klarowanego
- spora garść ugotowanego i obranego bobu
- 1 mały ząbek czosnku
- 1 łyżeczka soli wędzonej
- sól, Pieprz do smaku
Sposób przygotowania Trendy Lunch z bobem:
Saszetkę trendy lunch gotujemy w osolonej wodzie ok. 15 minut. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, wrzucamy bób oraz sól wędzoną. Smażymy przez chwilę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy, w razie potrzeby oprószamy solą i pieprzem. Zawartość saszetki wsypujemy do miski, dodajemy podsmażony bób razem z całym tłuszczem, dodajemy pokruszoną fetę, wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy posypane posiekaną, świeżą miętą.