Czekoladowe gofry z konopiami
`Składniki:
- 3 łyżki konopi z otrębami lnianymi Melvit
- 1,5 szklanki mąki orkiszowej Melvit
- 1 czubata łyżka gorzkiego kakao
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki syropu klonowego
- 2 jajka
- 0,5 szklanki oleju lub roztopionego masła
- 1 i 1/3 szklanki mleka ryżowego lub migdałowego
- cukier puder
- świeże figi
- mięta
Sposób przygotowania czekoladowych gofrów z konopiami:
Mąkę, kakao, proszek i otręby łączymy w jednej misce. W drugiej, nieco większej misce roztrzepujemy jajka, dodajemy syrop, olej i mleko. Wszystko dokładnie mieszamy. Do miski z mokrymi składnikami dodajemy mieszankę mąki i dokładnie roztrzepujemy. Gofrownicę smarujemy olejem i rozgrzewamy. Pieczemy gofry ok 3 minuty. Podajemy, najlepiej jeszcze ciepłe z cukrem pudrem i figami, dekorujemy miętą! Smacznego 🙂