Przepis na Trendy Lunch z pesto szpinakowym

Trendy Lunch z pesto szpinakowym

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania Trendy Lunch z pesto szpinakowym:

Zawartość saszetki Trendy Lunch wysypujemy na sitko i przepłukujemy pod bieżącą wodą. Wsypujemy do garnka i zalewamy 1 i 1/3 szklanki zimnej wody. Dodajemy ¼ łyżeczkę soli i gotujemy do momentu, aż całość wchłonie wodę.

W tym czasie przygotowujemy pesto. Wszystkie składniki umieszczamy w pojemniku blendera lub malakserze i miksujemy do uzyskania dość gładkiej konsystencji, co jakiś czas otwieramy pojemnik i zdejmujemy pozostałości ze ścianek. W razie potrzeby możemy dodać oliwy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Suszone pomidorki kroimy w cienkie paski. Awokado wydrążamy ze skóry i kroimy w małą kostkę. Do ugotowanej zawartości saszetki dodajemy 1 sporą łyżkę pesto szpinakowego, pomidorki oraz awokado i dokładnie mieszamy.

Przepis na Trendy Lunch z pesto szpinakowym
Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie