Przepis na dip z papryki, ciecierzycy i fety

Dip z papryki, ciecierzycy i fety

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania dipu z papryki, ciecierzycy i fety:

Piekarnik nagrzej do 200 stopni. Papryki przekrój na połóż, wydrąż gniazda nasienne i ułóż na blasze do pieczenia. Oblej oliwą i piecz przez ok. 25-35 minut aż zrobi się miękka, a nawet trochę zczernieje. Włóż do woreczka strunowego i szczelnie zamknij, poczekaj aż trochę przestygnie i obierz ze skórki. Ostudzoną paprykę umieść w pojemniku blendera razem z resztą składników. Zmiksuj na gładki dip, w razie konieczności dopraw do smaku.

Przepis na dip z papryki, ciecierzycy i fety
Czas przygotowania:
45 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie