Sałatka tabouleh
Składniki:
- 1 szklanka kaszy bulgur z vermicelli Melvit
- 2-3 ogórki gruntowe
- 2 średnie pomidory
- 1 czerwona papryka
- 3 gałązki szczypiorku wrac z cebulkami lub dymki
- pół pęczka natki pietruszki
- pół pęczka mięty
- 3 łyżki oliwy extra vergine
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
Sposób przygotowania sałatki tabouleh:
Ugotować kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wyłożyć na talerz i ostudzić. Pokroić w kostkę: cebulę, paprykę, pomidory i ogórki, opcjonalnie przed pokrojeniem papryki można ją upiec w piekarniku. Posiekać szczypiorek, miętę i pietruszkę następnie przełożyć do salaterki . Dodać oliwę, sok z cytryny oraz sól. Wymieszać. Połączyć z ostudzoną kaszą bulgur z vermicelli.
Smacznego!