Indyk z Trendy Lunch
Składniki:
- saszetka Trendy Lunch mhammas, grzyby leśne, groszek, tymianek Melvit
- pierś z indyka 150 g
- kilka suszonych pomidorów
- mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- przyprawy: pieprz, sól himalajska, papryka słodka i ostra
- 1 łyżka oliwy extra vergine
Sposób przygotowania indyka z Trendy Lunch:
Wstawić 1 torebkę Trendy Lunch do wrzącej wody, gotować 15 min pod przykryciem . W tym czasie pierś z indyka umyć i pokroić w kostkę. Na patelnię z rozgrzanym olejem kokosowym wysypać pokrojoną cebulę i czosnek, zeszklić. W tym czasie przyprawić pierś solą himalajska, pieprzem, papryką ostrą i łagodną. Pierś dodać do cebuli i czosnku. Łagodnie smażyć na małym ogniu. Gotową pierś przełożyć na talerz, obok porcji Trendy Lunch. Mieszankę można polać oliwą i poprószyć lekko solą himalajską, podawać z dowolną sałatką. Smacznego!