• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Zapiekanka ryżowa z indykiem, dynią i pieczarkami

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 2 saszetki ryżu basmati
  • 1 polędwiczka  z indyka
  • ¼ dyni hokkaido lub piżmowej
  • 100 g pieczarek
  • 1 mała cebula
  • Sól, pieprz
  • Papryka słodka, kurkuma, majeranek
  • 1 l bulionu warzywnego

Jak przygotować:

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, oprószamy solą i smażymy do zarumienienia. W tym czasie indyka kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki a dynię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do zarumienionej cebuli wrzucamy pieczarki i indyka. Oprószamy przyprawami i smażymy ok 5-7 minut. Po tym czasie zestawiamy z ognia. Mieszamy z ryżem i dynią, wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy bulionem. Pieczemy w 190 stopniach przez ok. 50 minut. 

Czas przygotowania:
90 minut
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe