Sałatka a’la grecka i Trendy Lunch z indykiem
Składniki:
- plaster fety
- pomidor
- średni ogórek
- mała czerwona cebula
- kilka czarnych i kilka zielonych oliwek
- ½ zielonej papryki
- łyżka oliwy extra vergine lub oleju lnianego
- oregano, cynamon, chili, sól, pieprz do smaku
- ½ torebki Trendy Lunch pęczak, bulgur, soczewica zielona Melvit
- 100 g piersi z indyka
Sposób przygotowania sałatki a’la grecka i Trendy Lunch z indykiem:
Pokrój pomidora, ogórka, cebulę i paprykę. Warzywa przełóż do miski, dodaj oliwę. Ugotuj Trendy Lunch wg wskazówek na opakowaniu. Pokrój indyka i przypraw cynamonem, chili, solą i pieprzem, następnie podsmaż i wymieszaj z ugotowanym Trendy Lunchem. Całość można przełożyć na talerz. Sałatkę dopraw pieprzem, solą, oregano, a na wierzchu umieść plaster fety.