Przepis na bezglutenowe placuszki bananowe z borówkami

Bezglutenowe placuszki bananowe z borówkami

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 2 dojrzałe banany
  • 1 jajko 
  • 1 łyżeczka nasion chia
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki mąki jaglanej Melvit
  • 1 łyżka kakao
  • borówki
  • olej kokosowy lub masło klarowane do smażenia

Sposób przygotowania bezglutenowych placuszków bananowych z borówkami:

Banany rozgnieć widelcem, dodaj jajko i nasiona chipa. Rozmieszaj dobrze widelcem lub trzepaczką. Następnie dodaj mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszaj dokładnie. Na patelni rozgrzej olej kokosowy lub masło klarowane. Smaż placuszki do zarumienienia z jeden strony, na wierzchu ułóż po trzy borówki, odwróć i smaż jeszcze chwilę. Podawaj ciepło, choć na zimno smakują równie dobrze.

Przepis na bezglutenowe placuszki bananowe z borówkami
Czas przygotowania:
20 min
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie