Ravioli z farszem TRENDY LUNCH
Składniki:
- 200 g mąki orkiszowej Melvit
- 2 jajka
- 2 łyżki oliwy
- duża szczypta soli
- 2 łyżki wody
- 2 saszetki Trendy Lunch z kapustą i grzybami
- 3-4 łyżki sosu sojowego
- łyżka posiekanej natki pietruszki + do podania
Sposób przygotowania ravioli z farszem TRENDY LUNCH:
Saszetki TRENDY LUNCH gotujemy w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i studzimy. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Do miski wsypujemy mąkę i sól, robimy wgłębienie i wbijamy jajka, wlewamy oliwę i wodę. Mieszamy widelcem, a następnie zagniatamy ciasto. Owijamy je w ściereczkę i odstawiamy na 30 minut. Ostudzoną zawartość saszetek przesypujemy do miski, dodajemy sos sojowy i miksujemy blenderem ręcznym do uzyskania zwartej masy, może pozostać wyczuwalna kasza. Dodajemy do farszu posiekaną natkę i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto dzielimy na 4 części. Rozwałkowujemy na cienki prostokąt na tyle szeroki by z jednej strony umieścić w odstępach po łyżeczce farszu i zamknąć drugą częścią smarując ją uprzednio białkiem. Następnie wycinamy kwadratowe ravioli. Postępujemy tak z każdą częścią ciasta. Gotujemy ravioli przez 4-5 minut w osolonej wodzie. Podajemy z masłem i natką pietruszki.