Przepis na ravioli z farszem TRENDY LUNCH

Ravioli z farszem TRENDY LUNCH

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania ravioli z farszem TRENDY LUNCH:

Saszetki TRENDY LUNCH gotujemy w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i studzimy. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Do miski wsypujemy mąkę i sól, robimy wgłębienie i wbijamy jajka, wlewamy oliwę i wodę. Mieszamy widelcem, a następnie zagniatamy ciasto. Owijamy je w ściereczkę i odstawiamy na 30 minut. Ostudzoną zawartość saszetek przesypujemy do miski, dodajemy sos sojowy i miksujemy blenderem ręcznym do uzyskania zwartej masy, może pozostać wyczuwalna kasza. Dodajemy do farszu posiekaną natkę i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto dzielimy na 4 części. Rozwałkowujemy na cienki prostokąt na tyle szeroki by z jednej strony umieścić w odstępach po łyżeczce farszu i zamknąć drugą częścią smarując ją uprzednio białkiem. Następnie wycinamy kwadratowe ravioli. Postępujemy tak z każdą częścią ciasta. Gotujemy ravioli przez 4-5 minut w osolonej wodzie. Podajemy z masłem i natką pietruszki.

Przepis na ravioli z farszem TRENDY LUNCH
Czas przygotowania:
50 min
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie