Ryba faszerowana Trendy Farszem z kaszą gryczaną
Składniki:
- 2 świeże pstrągi
- 1 szklanka Trendy Farszu Melvit
- 2 szklanki wody
- 1 cebula
- 50 g masła
- sól, pieprz lub pieprz ziołowy do smaku
- ½ cytryny do podania
Sposób przygotowania ryby faszerowanej Trendy Farszem z kaszą gryczana:
Masło rozcieramy z mąką do uzyskania sypkiej mieszanki, dodajemy żółtko, cukier, oraz wodę. Zagniatamy ciasto. W razie konieczności dolewamy jeszcze łyżkę wody. Wkładamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie obieramy jabłka, kroimy w ćwiartki, a następnie w plastry. Mieszamy z 1 łyżką cynamonu. Ciasto dzielimy na 2 części, jedną większą ok 2/3 ciasta i druga 1/3 ciasta. Większą część wałkujemy i wykładamy na formę do pieczenia. Układamy na cieście jabłka. Z drugiej części ciasta wycinamy wzory, np. gwiazdki i układamy na jabłkach. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok 20-25 minut.