• Partner strategiczny:

Łosoś pod pierzynką z Trendy Lunch

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Jak przygotować:

Łososia myjemy i osuszamy. Oprószamy solą i pieprzem oraz smarujemy oliwą. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W pojemniku blendera ręcznego miksujemy suszone pomidory z oliwkami. Tak przygotowaną „pierzynkę” układamy na łososiu i wkładamy do piekarniku rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut. W tym czasie trendy lunch gotujemy według wskazań na opakowaniu, czyli ok. 15 minut. Następnie przygotowujemy sałatkę z pomidorami mieszając je razem z misce, oprószając delikatnie solą i pieprzem z 1 łyżką oliwy. Upieczonego łososia podajemy z Trendy Lunchem i sałatką.

Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie