Rabarbarowe love
Składniki:
- 300 g kaszy jaglanej Melvit
- 3/4 szklanki mleka
- 2 jajka
- ok. 4 łyżek miodu w zależności od preferencji (możesz dodać innego słodziku)
- kilka kropel ekstraktu waniliowego
- 20 ml oleju kokosowego
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 250 g rabarbaru
Jak przygotować rabarbarowe love:
Kaszę jaglaną ugotuj wg przepisu na opakowaniu, następnie przestudź i zblenduj. Dodaj do niej pozostałe składniki z wyjątkiem rabarbaru i zmiksuj całość razem, do momentu aż wszystko się połączy. Masa nie musi być idealnie gładka. Rabarbar umyj, obierz i pokrój na kawałki. Na dnie formy ułóż kilka kawałków rabarbaru. Wyłóż masę i ułóż pozostały rabarbar na wierzchu. Piecz 45-60 min. w temperaturze 180 stopni. Podawaj po wystudzeniu.