Grzyby leśne z Trendy Lunchem
Składniki:
- Trendy lunch z leśnymi grzybami i tymiankiem – ½ woreczka
- Podgrzybki (lub inne leśne grzyby jadalne) 250g
- Cebula ¼ szt.
- Olej rzepakowy 1 łyżka
- Opcjonalnie: Śmietana 18% – ¾ łyżki
- Koper lub natka pietruszki – łyżka
Sposób przygotowania grzybów leśnych z Trendy Lunchem:
- Trendy Lunch przygotuj zgodnie z informacją na opakowaniu
- Grzyby umyć, większe pokroić.
- Cebulę zeszklić na łyżce oleju.
- Dodać grzyby i dusić z cebulą 2-3 min.
- Następnie podlać 2-3 łyżkami wody i dusić przez 15-20 min. pod przykryciem.
- Dodać pieprz czarny, ½ ząbka czosnku, ½ łyżki sosu sojowego.
- Na koniec opcjonalnie wymieszać z łyżką śmietany i zostawić na ciepłym polu kuchenki ok 1-3 min. do przejścia smaków. (ale dodatek śmietany nie jest konieczny).
- Posypać koprem i podawać z Trendy Lunchem.
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
1
Poziom trudności:
Łatwy