Przepis na krem czekoladowy Fit

Fit krem czekoladowy

Autor przepisu: Kasia Fenix

Składniki:

  • 1 łyżka nasion chia Melvit
  • 1,5 AVOCADO
  • 1 duży banan
  • ½ szklanki prawdziwego kakao (niesłodzonego)
  • 4 łyżki masła migdałowego + 1 łyżka do ozdoby
  • Ok. 3 łyżek do wyboru: miodu, syropu z agawy, syropu klonowego
  • ½ szklanki mleka migdałowego lub kokosowego
  • 3 łyżeczki wiórków kokosowych

Jak przygotować fit krem czekoladowy:

Wszystkie składniki przełóż do blendera i miksuj do momentu uzyskania gładkiej masy. Jeśli masa jest za gęsta, dodaj więcej mleka. Dodaj więcej kakao dla uzyskania bardziej czekoladowego smaku.

Masę przełóż do 6 mniejszych miseczek deserowych przykryj folia aluminiowa i włóż do lodówki na kilka godzin lub na noc. Przed podaniem udekoruj wierzch deseru masłem orzechowym i wiórkami kokosowymi.

Przepis na krem czekoladowy Fit
Czas przygotowania:
20 min.
Ilość porcji:
1
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Kasia Fenix