Fit krem czekoladowy
Składniki:
- 1 łyżka nasion chia Melvit
- 1,5 AVOCADO
- 1 duży banan
- ½ szklanki prawdziwego kakao (niesłodzonego)
- 4 łyżki masła migdałowego + 1 łyżka do ozdoby
- Ok. 3 łyżek do wyboru: miodu, syropu z agawy, syropu klonowego
- ½ szklanki mleka migdałowego lub kokosowego
- 3 łyżeczki wiórków kokosowych
Jak przygotować fit krem czekoladowy:
Wszystkie składniki przełóż do blendera i miksuj do momentu uzyskania gładkiej masy. Jeśli masa jest za gęsta, dodaj więcej mleka. Dodaj więcej kakao dla uzyskania bardziej czekoladowego smaku.
Masę przełóż do 6 mniejszych miseczek deserowych przykryj folia aluminiowa i włóż do lodówki na kilka godzin lub na noc. Przed podaniem udekoruj wierzch deseru masłem orzechowym i wiórkami kokosowymi.