• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Tofucznica z awokado i czarnuszką

Autor przepisu: Ula Somow

Składniki:

  • tofu 1 opakowanie
  • mała cebula
  • pół awokado
  • kurkuma, curry, pieprz
  • sól kala namak
  • łyżka płatków drożdżowych
  • czarnuszka
  • opcjonalnie kilka łyżek mleka roślinnego

Jak przygotować:

  1. Kostkę tofu pokrusz i opcjonalnie rozgnieć widelcem i wymieszaj z mlekiem roślinnym. Awokado pokrój.
  2. Cebulę pokruj w drobną kostkę i zeszklj na rozgrzanej patelni, podlewając wodą lub na małej ilości oliwy lub oleju rzepakowego.
  3. Kiedy cebula będzie już zarumieniona dodaj awokado i pokruszone tofu.
  4. Dodaj płatki drożdżowe i przyprawy. Całość duś jeszcze 3-5 minut.
  5. Całość posyp czarnuszką.
Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Ula Somow
MELVIT S.A. © 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web