Zawijańce z cukinii
Składniki:
- 1 saszetka Trendy Lunch z mahammas
- 1 średnia cukinia
- Garść natki pietruszki
- Kilka listków mięty
- 2 łyżki oliwy+2 do smażenia
- 1 łyżka octu balsamicznego
- ząbek czosnku
Sposób przygotowania zawijańców z cukinii:
Mieszanke TL gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Cukinię myjemy i kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Na patelni zwykłej lub grillowej rozgrzewamy oliwę, smażymy cukinię z obu stron. Do ugotowanej mieszanki dodajemy posiekaną natkę oraz miętę, przeciśnięty przez praske czosnek, oliwę i ocet. Mieszamy i zgniatamy lekko widelcem. W razie porzeby doprawiamy solą i pieprzem. Farsz układamy na plastrach cukinii i delikatnie zawijamy. Podajemy 🙂