• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Trendy orkisz z ostrą masalą i pomidorkami

Autor przepisu: Maia Sobczak

Składniki:

  • torebka Trendy Lunch z orkiszem
  • 1 średnia marchewka
  • 2 pietruszki
  • 4-5 małych pomidorków koktajlowych
  • 10 cm kawałek pora (zielona część)
  • łyżka masła klarowanego
  • czubata łyżeczka przyprawy paneer masala (lub garam masala) albo poszatkowany kawałek papryczki
  • chilli i świeżo mielony pieprz
  • 1/3 łyżeczki czarnej soli
  • listki bazylii lub mięty do serwisu

Jak przygotować:

Pomidory myję i kroję na połówki.

Warzywa obieram, myję i kroję po skosie na mniejsze kawałki. W żeliwnym rondlu rozgrzewam masło klarowane i podsmażam na nim warzywa. Nożyczkami otwieram torebkę z Trendy Lunchem Orkiszowym i wsypuję zawartość do garnka. Podsmażam porządnie, pozwalam się zarumienić warzywom, dodaję przyprawę paneer masala, czarną sól, pomidorki i dolewam półtorej kubka gorącej wody. Gotuję pod przykryciem, aż orkisz będzie miękki. Podaję ze świeżymi listkami mięty albo bazylii. 

Konsystencja zależy od ilości dodanej wody. 

Czas przygotowania:
40 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Maia Sobczak
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe