Trendy orkisz z ostrą masalą i pomidorkami
Składniki:
- torebka Trendy Lunch z orkiszem
- 1 średnia marchewka
- 2 pietruszki
- 4-5 małych pomidorków koktajlowych
- 10 cm kawałek pora (zielona część)
- łyżka masła klarowanego
- czubata łyżeczka przyprawy paneer masala (lub garam masala) albo poszatkowany kawałek papryczki
- chilli i świeżo mielony pieprz
- 1/3 łyżeczki czarnej soli
- listki bazylii lub mięty do serwisu
Sposób przygotowania Trendy orkisz z ostrą masalą i pomidorkami:
Pomidory myję i kroję na połówki.
Warzywa obieram, myję i kroję po skosie na mniejsze kawałki. W żeliwnym rondlu rozgrzewam masło klarowane i podsmażam na nim warzywa. Nożyczkami otwieram torebkę z Trendy Lunchem Orkiszowym i wsypuję zawartość do garnka. Podsmażam porządnie, pozwalam się zarumienić warzywom, dodaję przyprawę paneer masala, czarną sól, pomidorki i dolewam półtorej kubka gorącej wody. Gotuję pod przykryciem, aż orkisz będzie miękki. Podaję ze świeżymi listkami mięty albo bazylii.
Konsystencja zależy od ilości dodanej wody.