Tofucznica z awokado i czarnuszką
Składniki:
- tofu 1 opakowanie
- mała cebula
- pół awokado
- kurkuma, curry, pieprz
- sól kala namak
- łyżka płatków drożdżowych
- czarnuszka
- opcjonalnie kilka łyżek mleka roślinnego
Sposób przygotowania tofucznicy z awokado i czarnuszką:
- Kostkę tofu pokrusz i opcjonalnie rozgnieć widelcem i wymieszaj z mlekiem roślinnym. Awokado pokrój.
- Cebulę pokruj w drobną kostkę i zeszklj na rozgrzanej patelni, podlewając wodą lub na małej ilości oliwy lub oleju rzepakowego.
- Kiedy cebula będzie już zarumieniona dodaj awokado i pokruszone tofu.
- Dodaj płatki drożdżowe i przyprawy. Całość duś jeszcze 3-5 minut.
- Całość posyp czarnuszką.
Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy