Szparagi z Trendy Lunch i pomidorami koktajlowymi
Składniki:
- 1 pęczek szparagów (ok 10 sztuk)
- Kiść pomidorków koktajlowych (ok.7sztuk)
- Oliwa, sól, pieprz
- 1 saszetka Trendy Lunch z mhammas i grzybami
- 25 g parmezanu
- Kilka listków świeżej bazylii
Sposób przygotowania szparagów z Trendy Lunch i pomidorami koktajlowymi:
Trendy Lunch gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końcówki. Pomidorki myjemy i przekrajamy na połówki. Układamy oba warzywa na blasze do pieczenia, polewamy obficie oliwą, oprószamy solą i pieczemy 20-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Mieszankę Trendy Lunch układamy na talerzu, na niej szparagi a na szparagach pomidorki. Na gorące warzywa ścieramy ser by się lekko rozpuścił. Podajemy oprószone świeżo zmielonym pieprzem i świeżą bazylią.