Przepis na szparagi z Trendy Lunch i pomidorami koktajlowymi

Szparagi z Trendy Lunch i pomidorami koktajlowymi

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 1 pęczek szparagów (ok 10 sztuk)
  • Kiść pomidorków koktajlowych (ok.7sztuk)
  • Oliwa, sól, pieprz
  • 1 saszetka Trendy Lunch z mhammas i grzybami
  • 25 g parmezanu
  • Kilka listków świeżej bazylii

Sposób przygotowania szparagów z Trendy Lunch i pomidorami koktajlowymi:

Trendy Lunch gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końcówki. Pomidorki myjemy i przekrajamy na połówki. Układamy oba warzywa na blasze do pieczenia, polewamy obficie oliwą, oprószamy solą i pieczemy 20-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Mieszankę Trendy Lunch układamy na talerzu, na niej szparagi a na szparagach pomidorki. Na gorące warzywa ścieramy ser by się lekko rozpuścił. Podajemy oprószone świeżo zmielonym pieprzem i świeżą bazylią.

Przepis na szparagi z Trendy Lunch i pomidorami koktajlowymi
Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie