Przepis na sałatkę z warzywami, ciecierzycą i kaszą bulgur

Świeża sałatka z warzywami, ciecierzycą i kaszą bulgur

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 1 duży ogrórek gruntowy
  • 10 kolorowych pomidorków koktajlowych
  • 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
  • 1 saszetka ugotowanej kaszy bulgur
  • Garść natki pietruszki
  • Ser feta (opcjonalnie)

Sos:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżki soku z cytrny
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżeczka oregano

Sposób przygotowania świeżej sałatki z warzywami, ciecierzycą i kaszą bulgur:

Ogórka myjemy, kroimy na półplasterki, pomidory na połówki. Dodajemy ciecierzycę, kaszę bulgur i posiekana natkę pietruszki. Przygotowujemy sos mieszając ze sobą wszystkie składniki. Polewamy sałatkę przed podaniem. W razie konieczności oprószamy solą i pieprzem.

Przepis na sałatkę z warzywami, ciecierzycą i kaszą bulgur
Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie