Soczewica w sosie śmietanowym
Składniki:
- 1 saszetka Trendy Lunch z zieloną soczewicą
- 1 szalotka
- 1 – 2 ząbki czosnku
- 50 g pieczarek
- 200 ml śmietanki 30%
- 1 łyżka oliwy
- Sól, pieprz, majeranek do smaku
Sposób przygotowania soczewicy w sosie śmietanowym:
Trendy Lunch gotujemy według wskazań na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę, szalotkę siekamy w piórka, smażymy na patelni oprószoną solą do delikatnego zbrązowienia, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy jeszcze minutę ciągle mieszając. Zalewamy śmietanką i gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut. Wrzucamy zawartość saszetki Trendy Lunch i gotujemy jeszcze ok. 5 minut, doprawiamy majerankiem.