• Partner strategiczny:

Sezonowe owoce pod chrupiącą kruszonką

Autor przepisu: Maia Sobczak

Składniki:

Jak przygotować:

Masło klarowane delikatnie podgrzewam w rondelku, dodaję pokruszone migdały, płatki jaglane, syrop, mąkę ryżową i przyprawy. Całość mieszam.
Owoce myję i odstawiam do osuszenia. Czereśnie dryluję i kroję na połówki, morele na ćwiartki. 
Piekarnik nastawiam na 180 stopni.
Do żaroodpornych kokilek wkładam wymieszane owoce, przykrywam je obficie mieszanką z płatkami i wstawiam na około 20-25 minut do pieca – aż się wierzch pięknie przyrumieni.
Podaję na ciepło,  właściwie pozwalam im tylko trochę ostygnąć.

Polecam
Maia Sobczak

Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Maia Sobczak