Przepis Sałatka z kaszą jaglaną, cukinią i bobem

Sałatka z kaszą jaglaną, cukinią i bobem

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania sałatki z kaszą jaglaną, cukinią i bobem:

Bób gotuj w osolonej wodzie przez 2-3 minuty lub dużej jeśli nie jest to już młody bób. Zalej zimną wodą i obierz ze skórek. Odstaw. Cukinię pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek a po chwili wrzuć pokrojoną cukinię. Oprósz cukinię solą i smaż po 3 minuty z każdej strony. W misce wymieszaj wszystkie składniki – kaszę, bób, cukinię, i posiekaną natkę pietruszki. Dodaj pokruszony ser i wymieszaj ponownie. Sałatkę możesz podawać na ciepło od razu po przygotowaniu warzyw i kaszy lub na zimno. 

Przepis Sałatka z kaszą jaglaną, cukinią i bobem
Czas przygotowania:
20 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie